O-I ontwikkelt twee nieuwe flessen voor distilleerderij Wynand-Fockink in Amsterdam

O-I ontwikkelt twee nieuwe flessen voor distilleerderij Wynand-Fockink in Amsterdam

Schiedam -- Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, ontwikkelde twee nieuwe 70cl flessen voor distilleerderij Wynand-Fockink in Amsterdam: een jeneverfles en een likeurfles.

Wynand Fockink begon zijn ambachtelijke distilleerderij voor likeuren en jenevers 340 jaar geleden, in 1679, in het centrum van Amsterdam. Voor zowel de likeuren als voor de jenevers gebruikte Wynand-Fockink een standaardfles. In de loop van 2018 besloot de distilleerderij om voor beide ambachtelijk geproduceerde dranken, samen met O-I, een eigen model fles te ontwikkelen. 

Voor de jenever werd gekozen voor een robuuste, bolle fles, waarin op de schouder het logo van Wynand-Fockink door middel van embossing werd aangebracht. De likeurfles kreeg een meer klassieke look, en is ranker en hoger. Ook deze fles draagt het logo op de schouder. Beide flessen worden geproduceerd in de O-I-fabriek in Holzminden in Duitsland. 

Wynand-Fockink en O-I werken al verschillende decennia samen. Master Distiller Piet van Leijenhorst is ook de drijvende kracht achter dit project. “Gezien onze betrekkelijk kleine volumes, leek een eigen model fles lange tijd onmogelijk. Tot Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits and Wines Benelux bij O-I, met het idee kwam om de productie van een eigen fles te laten meelopen met een andere fles die over hetzelfde glasgewicht beschikt. Onze commerciële afdeling kwam vervolgens met een ontwerpvoorstel dat door O-I verder werd ontwikkeld en geschikt werd gemaakt voor productie. Het resultaat is dat Wynand-Fockink nu sinds de zomer van 2019 zowel een eigen likeur- als een eigen model jeneverfles heeft, en daar zijn we trots op”.

Patrick Waegemakers zegt: “Wynand-Fockink is een typische craft distilleerderij waarbij alle dranken ambachtelijk worden geproduceerd, en ook het afvullen en aanbrengen van de etiketten gebeurt nog met de hand. Ze zijn bijzonder succesvol. Dat komt deels omdat craft zeer goed in de markt ligt en hierdoor een gestage groei werd gegenereerd in de afgelopen jaren. Reken daarbij het visuele aspect van de prachtige distilleerderij in combinatie met het premium merk en je begrijpt waarom het een succesverhaal is: het proeven van de jenevers en likeuren van Wynand-Fockink is een unieke totaalbeleving.”

Piet van Leijenhorst voegt toe: ”Zowel onze mensen in het Proeflokaal als onze commerciële medewerkers zijn erg enthousiast over de nieuwe flessen. Ze zien er dan ook indrukwekkend uit - zowel op de backbar van een bar of op de plank bij de slijter. Bovendien hebben we gemerkt dat onze verkoopvolumes toenemen. Wat wil je nog meer”?

Contactgegevens
Wynand Fockink
Piet van Leijenhorst
Master Distiller
E : pietvanleijenhorst@lucasbols.com
T : Tel: +31 (0)20 5708570

Lucas Bols 
Paulus Potterstraat 12
1071 CZ Amsterdam
 

Contacteer ons
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.